sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Viikonloppuherkkuja

Tämä viikonloppu tuntui tavallista pidemmältä, mikä oli vain hyvä juttu. Viikonloppufiilikseni alkoi jo perjantaina kun sain rauhassa syödä aamupalan ja selailla mainoslehtiä. Huh, mitä luksusta! Perjantaina vapaapäivää viettänyt mummu tuli jo aamusta meille ulkoiluttamaan ensin koiraa ja sitten lasta. Meillä on jo niin talvikelit, ettei enää tarvi jynssätä koiran tassuja lenkin jälkeen puhki, jesjes.

Minäkin sain raitista ilmaa osakseni kun kävimme mummun kanssa kaupassa, likka nukkui rattaissa melkein koko reissun. Ostin porkkanoita, minipaprikoita ja bataattia, joista väsäsin lauantai-illan dippiherkut. En ollut ikinä aiemmin tehnyt bataattiranskalaisia, enkä muutenkaan bataattia juuri käytä, mutta onnistuneen kokeilun jälkeen sitä eksyy varmasti jatkossa lautaselle!


Asettelin bataattiranut ja porkkanasuikaleet pystyyn kahvikuppeihin ja pohjalle talouspaperia imemään ranskalaisista valuvan öljyn. Se toimi hyvin ja sormet pysyivät suht siisteinä. Lisänä oli myös minipaprikoita suikaleina. En tykkää paprikasta, mutta ajattelin kokeilla jos ne dippiin kuorrutettuina maistuisivat. Ei maistunut. Tyttökin irvisti maulle ja jätti paprikat syömättä, mutta kaapi niillä dippiä jonka nuoli pois dipatakseen paprikan uudelleen. Syömättömän paprikan heitti lopuksi tyhjään bataattimukiin..

Miehelle jäi vielä nälkä ja pilkoin perään vielä pari aiemmista kokkailuista ylijäänyttä perunaa ranskalaisiksi ja heitin uuniin paistumaan saunomisen ajaksi. Liekö johtui hieman venähtäneestä paistoajasta, mutta normiranut eivät olleet mielestäni yhtä hyviä kuin bataattiversiot. Upposivat kuitenkin. (Kuvissa ne bataattiranskalaiset, eivät maistuneet ihan noin mustuneille kuin kuvissa näyttävät :D)


Lauantaipäivä kyläiltiin vaarin ja mamman luona maalla ja sunnuntai pyhitettiin rentoutumiselle. Olin taloudessa ainoa, joka ei nukkunut parituntisia päikkäreitä. Sunnuntain herkkuruokana oli savuporojuustokeitto. Tein kertaheitolla nelilitraisen keiton, jotta ei tarvi miettiä mitä syödään huomenna.

Viikonlopun herkutteluun on sisältynyt myös kuuma kaakao kermavaahdolla. Mikäs sen parempaa kuin lapsen nukahdettua rentoutua lämmittävän kaakaon äärellä. Ja parhaaltahan se tietysti maistuu Barbapapa-mukista.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...