lauantai 16. tammikuuta 2016

Nutellajuustokakku! Ja laiskottelua.

Laiskoteltua on tullut vähän enemmänkin! Yli viikon on ollut aivot narikassa ja onnistuin vähentämään tietokoneella vietettyä aikaakin. Pakko tänne välillä on kuitenkin jotain kirjottaa, ettei ihan unohdu!

Miehellä oli pitkästä aikaa vapaa perjantai-ilta, joten kaupasta tarttui mukaan hänen toiveensa mukaisesti Haribon Matador-karkkiboksi. Ja vähän pähkinäsuklaalevitettä ja maapähkinävoita. Ja pieni levy nougat-merisuolasuklaata. Ja yksi Tupla-patukka..

Muuten olen ollut kiltisti! Salista olen pitänyt nyt viikon tauon, kun onnistuin viime sunnuntaina vammauttamaan nivuseni reisimasiinoissa. :D Kymppikortilla treenatessa en viitsi tuhlata yhtäkään käyntiä sellaiseen treeniin, jota en pysty vetämään täysillä. Siispä viikon paussi ja nivuset alkavat vasta nyt elpyä. Huomenna pitäisi taas yhden treenikaverin tulla Lahdesta asti, joten viikonlopun herkuttelun jälkeen on taas aika ottaa niskasta kiinni.
Sanoin ostaneeni pähkinäsuklaalevitettä (kaupan halvempi, ei oikeasti Nutellaa) ja sille oli erittäin hyvä syy. Törmäsin Pinterestissä useampaankin Nutella-juustokakun ohjeeseen ja eihän sitä voinut ohittaa! Jääkaapissakin sattui sopivasti olemaan purkki Philadelphiaa, jolle en yrityksistä huolimatta ole käyttöä keksinyt. Nyt laiskottaa ja kello on paljon (kirjoitin tätä keskiyöllä), joten yritän päivällä ottaa mallikuvan tästä ah, niin makeasta suklaapommista. Tässä kuitenkin resepti mitoilla noinniinkuinsuunnilleen:

n. puoli pakettia Digestive-keksejä
Sulatettua voita niin paljon, että kekseistä tulee tiivis kakkupohja

2 dl kermaa vaahdotettuna
1 prk maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
n. 1 prk Nutellaa (tai sitä halvempaa)

Ei muuta! Sitten vain murustat keksit muruiksi (älä tee sitä blenderissä, koska se tukkeutuu terv. Kokemuksen Syvä Rintaääni) ja sulatat muutaman nokareen voita joukkoon. Jos keksimössö tiivistyy kivaksi paakuksi painaessa, se on valmis. Taputtele piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.

Vaahdota kerma ja lisää halutessasi ripaus sokeria. Lusikoi Nutellaa toiseen kulhoon "sopiva" määrä (itse käytin vähän vajaan purkin) ja kippaa joukkoon Philadelphia. Lämmitä mikrossa pieni hetki, jotta Nutella hieman pehmenee ja on sekoittuu helpommin. Sekoita nämä keskenään ja sekoita lopulta kerma joukkoon. Kaada keksipohjan päälle ja nakkaa jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai yön yli. Nauti!
En tietenkään malttanut odottaa kakun jähmettymistä ja nappasin ensimmäiset maistiaiset jo tunnin päästä. Maku oli hyvä, mutta täyte tietysti lässähti. Pari tuntia myöhemmin (miten niin ahne?) kakku näytti jo enemmän siltä miltä pitää. Varmaan olisi hyvä antaa vähintään 4 tuntia jähmettyä, ehkä enemmänkin.

1 kommentti :

  1. Ooh, ihanan simppeli ohje ja Nutella + Philadelphia ei vaan VOI mennä pieleen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...