lauantai 19. joulukuuta 2015

Lattiatilaa säästävä DIY joulukuusi

Näyttötutkintoni jälkeisessä huumassa ja vinksahtaneessa unirytmissä askartelin eräänä yönä meille joulukuusen. Se on harmaa, keltainen ja mustavalkoinen ja syö tasan nolla neliötä lattiapinta-alaa!

tee se itse, diy, joulu, koriste, askartelu

Olin jo pidempään miettinyt mitä teen laatikossa lojuvalla pallonauhalla. Alkuperäinen tarkoitus oli ripustaa tai teipata se seinään tai johonkin ruokapöydän ylle. Sitä en kuitenkaan useammassakaan kuukaudessa saanut aikaiseksi. Lopulta inspiraatio iski näin joulun alla ja nyt meillä on "seinäkuusi" pienen eteiskäytävässä olevan pöytäkuusen lisäksi.

Pallonauha ja kuusen "koristeihin" käyttämäni washiteipit ovat Ebaysta. Hae sanoilla "paper garland" ja "washi tape", tarkenna termejä haluamasi mukaan (esim. "black washi tape"). Etsimällä ja tutkimalla löydät varmasti mieleisesi. Kaiken kaikkiaan tarvikkeet maksoivat alle 9e posteineen Suomeen. Teippejä toki jää paljon käytettäväksi muihinkin projekteihin ja pallonauhankin voi uusiokäyttää vaikka miten. Omannäköisen kuusen saat myös jos itse leikkaat erivärisistä pahveista ympyröitä ja ompelet ne koneella yhteen.

tee se itse, diy, joulu, koriste, askartelu

Pallonauhan pituus on noin neljä metriä ja aloitin kuusen teon etsimällä keskimmäisen pallon. Teippasin sen taustapuolelta kiinni seinään ja samaten seuraavat pallot molemmilta puolilta. Sitten mallasin kuusen sivut sopiville paikoille ja kiinnitin "nurkkiin" tulevat pallot taas teipillä nurjalta puolelta. Välissä olevat pallot saavat roikkua vapaasti. Hankalinta oli sovittaa kuusen poikki menevät pallot jotenkin fiksusti, mutta aikani väkerrettyäni hylkäsin ylianalysoimisen ja päätin, että se on hyvä noin. Jälleen vain ne pallot, joiden kohdalta naru lähtee toiseen suuntaan, ovat teipattu seinään. Alareunasta tulee rennompi kun se saa roikkua.

Kuusen koristeet tein piirtämällä tavalliselle kopiopaperille ympyröitä ja leikkasin ne hieman rajojen ulkopuolelta irti. Teippasin washiteipeillä lappusen täyteen siltä puolelta, missä ei ollut piirrettyä ympyrää. Sitten vain leikkasin pallon rajoja pitkin ja teippasin seinään. Ympyröiden mallina käytin teippirullia. Eri rullat olivat erikokoisia ja niillä sai vähän vaihtelua pallojen kokoon.

tee se itse, diy, joulu, koriste, askartelu

Kuusen alle laitetaan tietysti lahjoja! Nämä tosin ovat "rekvisiittaa", vanhempieni lahjoja toisilleen jotka minä salassa paketoin. Aattoillan olemme vanhemmillani, joten lähes kaikki omat lahjamme ovat/tulevat olemaan siellä. Vielä on muutamat lahjat paketoimatta, mutta muuten joulu saa minun puolestani tulla.

Ihanaa joulunodotusta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...