perjantai 4. joulukuuta 2015

Viikko kuvina

Äääk, taas on perjantai! Perjantait on ihania päiviä jos vaan saa olla ja möllöttää, mutta nyt toivoisin että olis vielä maanantai. Tiedossa kiireinen viikonloppu ja alkuviikko.

Koko viikko on ollut yhtä hulinaa, paitsi tiistain aamupäivä kun pötkötettiin koko perhe sohvalla peittojen seassa. Koira kans. Pätkyläinen oli su-ma yökylässä, koska vanhempani lomailivat ja halusivat ehdottomasti Pätkiksen kylään. Maanantaina tuli tekstaria, että nyt Pätkis nousi seisomaan olohuoneen pehmeää rahia vasten. En meinannut uskoa ennen kuin itse näin! Viikko sitten perjantaina Pätkis vasta oppi istumaan ihan itse ja jo seuraavana maanantaina sitten seisoi. Hurjaa on tuo pienen lapsen kehitys.

Konttauskin on lähtenyt vihdoin sujumaan. Enimmäkseen lattialla kylläkin viipottaa sellainen omituisesti könyävä otus, jonka liikehdintä on jotain konttauksen ja ryömimisen yhdistelmää. Välillä pyllähdetään istumaan ja ihmettelemään maailmaa ja ai että, minä aina hihkun kuinka söpö voi pieni ihminen olla kun se istuu!
Ensimmäinen kolhukin saatiin aikaan. Meidän tv-tasossa on oli hirvittävän kulmikkaat vetimet ja eikös vain Pätkiksen pää löytänyt ne. Ensin mukelo istui niin suloisesti tv-tason edessä pehmokirja kädessä ja samassa jo kopsahti ja äiti syöksyi nappaamaan pienen syliin. Harvoin liikun niin liukkaasti. Kolaus ei ollut kova, mutta vetimen kulma oli sen verran terävä, että päähän tuli kaksi pienen pientä haavaa. Nyt vetimet odottavat kaapissa tasapainon kehitystä.

Kävin tiistaina äitini kanssa joululahjaostoksilla. Pätkis saa ainakin pehmeitä paketteja ja Miehellekin löysin lahjan. Jarrusukat pääsivät Pätkikselle heti käyttöön. Itseäni ilahdutin Marks & Spencerin piparminttuteellä. Saa nähdä maltanko odottaa maistamista jouluun. Löysin myös Tigerista kimallehippusia Pätkiksen omatekemiin joululahjoihin, niistä lisää myöhemmin. Sikäli mikäli onnistuvat. :D Mukaan tarttui myös ihanaa keltaista lahjapaperia, jossa on mustavalkoraidallisia kissoja! Isken sitä palan kehyksiin, se on sen verran kivan näköistä. (Ja kuvaa siitä ei tietenkään ole..)
Täysin heräteostoksena nappasin värikkäät pallovalot Pätkiksen huoneeseen, myöskin Tigerista. Ne roikkuvat nyt pinnasängyn vieressä verhon reunaa pitkin. Pallot maksoivat vain kympin ja nuo värit sopivat loistavasti Pätkiksen huoneeseen! Palloissa on keltaista, pinkkiä, vihreää, harmaata ja oranssia. Ne toimivat pattereilla, joten ne saa ripustettua ihan mihin vaan. Ja kun ne roikkuvat tuolla tavalla, niitä on kiva kiskoa lattialta käsin, t. Pätkis.

Ensi viikko on stressiviikko, koska suoritan vuoden tauon jälkeen opintoni sisustusalan ammattitutkinnossa loppuun. Tai siis ainakin yritän suorittaa ja toivon hartaasti, että pääsen läpi. Tätä on siis tiedossa taas vähän lisää:
Tuskin ehdin kirjoitella yhtään mitään tänne ennen ensi perjantaita, koska vielä on edessä pohjapiirrosten ja seinäprojektioiden tekoa, kenties pieni jakkaranmaalausprojekti, teorian kertaamista ja tietysti maalausta ja tapetointia työmaalla. Sormet ristissä: kohta tää on ohi!

Stressaako viikonloppu muitakin? Ei kai kukaan kärsi kroonisesta viikonloppustressistä? Toivottavasti ei.

(Ps. Tarkoitus oli avata tätä mun opiskelua enemmän omassa postauksessaan, mutta voi olla että se jää vähän turhaksi jos koulu loppuu ennen kuin ehdin kirjoittaa sen valmiiksi. Toisaalta, mua itseeni olis ainakin kiinnostanut lukea tästä koulutuksesta enemmän silloin kuin hain siihen. Ja olis ehkä ihan hyvä selittää mitä mä oikein oon opiskellut, kun olen vain sivulauseissa ohimennen siitä maininnut.)

(Pps. Miten saatoin unohtaa?! Pätkis on oppinut morottamaan ja lyömään ylävitosia! Aamulla Miehen noustessa sängystä olkkarin lattialla istuva Pätkis nostaa käpälänsä pystyyn ja virnistää leveästi. Syöttötuolissa on hirvittävän hauskaa läpsiä äidin kanssa yläfemmoja. Käkätys kuuluu varmaan naapuriin. En tiedä kumpi käkättää kovempaa, äiti vai lapsi..)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...