lauantai 12. maaliskuuta 2016

Lisätilaa lastenvaatteille rullailemalla

Tällä viikolla kävin läpi Pätkiksen vaatelipastoa. Lipaston pikkulaatikoissa on tilaa sukille, pipoille, ruokalapuille ja muille pienemmille tarvikkeille. Loput laatikot olivat aivan täynnä vaatteita. Saimme jo ennen Pätkiksen syntymää hirveät määrät vaatteita sukulaisilta ja tutuilta, jotka järjestelin laatikoihin kutakuinkin kokojen mukaan. Ylimmässä on aina ollut sillä hetkellä käytössä olevat vaatteet ja alemmissa seuraavat koot.

Tunti siinä vierähti kun ensin siivoilin pienet vaatteet jo ylitsepursuaviin IKEA-kasseihin ja vielä järjestelin käyttövaatelaatikon järjestykseen. Aiemmin kaikki oli viikattuna, mutta en millään saanut bodeja, pyjamia ja sukkia aseteltua fiksusti. Aina oli joko tyhjiä koloja eli hukkatilaa, joku vaatepino vähän mytyssä tai sitten vain vaatteet eivät mahtuneet. Mutta nyt mahtuu!

Minä nimittäin rullasin ne kaikki!


Nyt bodyt ovat kahdessa kerroksessa ja ajatuksena olisi kierrättää niitä, jotta mikään ei jäisi käyttämättä. "Seuraavan koon" laatikosta nimittäin lähti melko paljon meillä käyttämättä jääneitä vaatteita suoraan pienten vaatteiden läjään. Kokomerkinnät tietysti joissain hieman hämäävät, mutta suurin syy oli totaalinen unohdus ja se, että vaatteet olivat niin sekaisin. Seuraavaan laatikkoon jäi itseasiassa täytettä alle puolen laatikon verran, niin paljon sieltä karsin pois tai siirsin käyttöön.


Bodyt ja paidat täyttävät suurimman osan laatikosta ja ne kiertävätkin käytössä muita vaatteita useammin. Housut ovat oikeassa alanurkassa ja nyt näen yhdellä silmäyksellä koko valikoiman, mikä helpottaa asujen valitsemista. Pyjamat ovat housujen yläpuolella. Tavaraa on tosiaan lähes tuplaten entiseen verrattuna ja silti kaikki on fiksusti järjestyksessä. Ennen koko bodypino meni vinoon jos koitin kurkkia mikä siellä toisiksi alimpana pilkistää, mutta nyt näen ylimmän kerroksen heti ja alakerrokseenkin on helppo kurkata: sen kuin nostaa ylemmän bodyn paikaltaan. Rullattuina vaatteet pysyvät myös paremmin kasassa, joten niiden siirtely on helppoa.


Omaan vaatelipastooni yritin soveltaa KonMari-tekniikkaa, mutta hitto vie taidan minäkin siirtyä rullaukseen! KonMari on ihan kiva, mutta vie kamalasti aikaa rullaukseen verrattuna.

Vielä olisi seuraavan koon laatikko rullailematta, mutta sinne ei tosiaan paljon jäänytkään. Jos Pätkis ei kovasti auta, selviän siitä kymmenessä minuutissa. Avustettuna siihen saattaa mennä hieman pidempään.. :)

2 kommenttia :

  1. Hyvä vinkki! Meillä vielä toistaiseksi hyvin pojan huoneessa tilaa, mutta jos/kun se jossain vaiheessa kuitenkin alkaa loppumaan, niin pitää muistaa tämä :) Mua itseasiassa häiritsee eniten se, kun syvien kaappien korkeiden hyllyjen takia kaapeissa on NIIN paljon enemmän tyhjää tilaa, kuin.. no.. ei tyhjää! Sen kun keksisi, miten nuo hyllyt hyödyntäisi paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä yllättävän näppärä keino! Mua häiritsee nykyään hyllylliset kaapit ylipäänsä, kaikki aina unohtuu sinne perälle :D Haluaisin kaikki kodin kaapit vetolaatikollisiksi, ainakin keittiössä ne toimii hirveän paljon paremmin kuin hyllykaapit. Kaikenmoiset säilytyslaatikothan auttaa hyödyntämään hyllyjä vähän paremmin, mutta ehkä teillä vaan on tavaraa sen verran fiksusti, että sitä tyhjää tilaa jää :D Meillä ei sitä vaaraa ole... :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...