torstai 7. huhtikuuta 2016

Yllätys lattian alla eli mikä rikkoi laminaatin

Sain tänään harvinaisen siivouskärpäsen pureman ja innostuin jopa lattianpesusta. Nyt tulee nolo paljastus: ollaan asuttu tässä kämpässä reilu vuosi ja lattiat on pesty tänä aikana kaksi kertaa. Tai ainakin kerran. Onni on tummanharmaa laminaatti, josta lika ei juuri näy! Vähän silti hävettää. Vaaleat tahrat ja pöly ja koirankarvat sen sijaan näkyvät paremmin kuin hyvin, varsinkin auringon heräillessä talviuniltaan.

Siispä tartuin imuriin ja erittäin avuliasta Pätkistä väistellen kävin kämpän läpi ja imuroin jopa olohuoneen maton alta ja nurjalta puolelta. Pätkis aina pyllähti istumaan juuri siihen kohtaan mattoa, johon olin juuri imurin kanssa siirtymässä ja muun ajan mukelo kiskoi töpseliä seinästä ja hakkasin imurin käynnistysnappia. Niinpä nostin hänet pinnasänkyyn keikkumaan kun tyhjäsin lastenhuoneen lattianpesua varten. Tuli kuitenkin pari muuttujaa ja pian Pätkis oli masu täynnä päikkäreillä ja lattianpesu siirtyi huomiseen.

Myöhemmin, likan jo herättyä, istuin Pätkiksen huoneen tyhjälle lattialle tarkoituksenani järjestellä valokuvia albumiin. Kunnes yhtäkkiä... *dramaattinen henkäys* Näin järkyttävän kolhun lattiassa. Vuosi ja kolme kuukautta sitten asennetussa laminaatissa oli iso ja huomattava jälki. Kumma kyllä, ei mikään monttu vaan ennemminkin "nousu". Kuvassa myös Pätkiksen tuoma roska lisäämässä dramatiikkaa.
Että sillälailla. Ei muuta kuin hätähuuto ja Mies paikalle päivittelemään. Teilasin heti ehdotuksen "Laitetaan vaan matto päälle, ei se sieltä näy.", koska mehän pestään lattiat sentään vähintään kerran vuodessa niin kyllä tuo ainakin kymmenen vuoden vedellä läträämisen jälkeen olisi kamalan näköinen. Niinpä Mies joutui remonttihommiin. 

Onneksi lauta oli "vain" yhdeksän tai kymmenen riviä ovelta päin, eli pikkujuttu.. Yli tunnin työn Mies teki ottaessaan oven, kynnyksen, osan lattialistoista ja yli puolet lattiasta pois. Kaikeksi onneksi muut laudat selvisivät uudelleenasennuksesta, koska meillä oli tuota laminaattia jäljellä tasan sen yhden laudan verran. Vähänkö olen onnellinen ettei heitetty sitä remontin jälkeen pois vaan jemmattiin sängyn alle juuri tällaista katastrofia varten.
Nyt toki kaikkia kiinnostaa mikä aiheuttaa melko uuteen laminaattiin tuollaisen jäljen. Mikään kolhuhan se ei ole, vaikka näin ensin ajattelin. Kolhusta tulee lommo eikä tuollaista nyppylää. Noh, sanotaanko että turhaan ei käsketä imuroimaan ja pitämään alustaa puhtaana kun laminaattia asennetaan..
Lattian alla oli ruuvi! Se oli siellä jemmassa vuoden ja ilmeisesti vasta nyt ruuvin kohdalle oli osunut sopivasti painoa ja se oli tullut pehmeän eristeen läpi puuhun asti. Hieman olin ehkä vahingoniloinen kun tajusin, että syy oli Miehen oma ja hän joutui huolimattomuutensa vuoksi asentamaan lattian uusiksi. Ja tietysti olin huojentunut, koska syy ei ollut minun! Haha, kerrankin näin päin!

Tämä tarina olkoon opetuksena kaikille tee-se-itse-remontoijille. Tee kerralla huolella niin ei tarvi tehdä toista kertaa. ;)
Huomenna sitten pääsen lattianpesuhommiin, vaikkakin joudun imuroimaan taas uudestaan. Mutta se kannattaa, koska saan Pätkiksen uuden maton paikalleen! Stay tuned, lastenhuoneen esittely lähestyy!

2 kommenttia :

  1. Haha, voi vitsit sentään! No kaikkea sitä voi käydä. Huippua kyllä tuollainen "remppamies" kotona. Täällä olisi takuulla jämähdetty siihen "matto päälle" -ratkaisuun :) On muuten tosi kaunis toi laminaatti! Mä niin ottaisin tuollaisen mielummin kuin meidän parketin. Parketti on NIIN arka kaikelle ja täällä parketti tosiaan keittiössä ja eteisessäkin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä muitakin toilauksia tässä rempassa sattunut, mutta tää oli jotenkin kaiken huippu :D Toi on kyllä tosi nätti lattia, kesätöissä rautakaupassa päätin että sitä joskus tulevaan kotiin laitetaan ja puolen vuoden päästä sitten laitettiin. Nyt tosin en enää laminaattia ottaisi.. :D Oikein paksut lankkulattiat olis aivan ihanat, ei haittaisi elämä ja kolhut kun paranisi vaan!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...