tiistai 24. toukokuuta 2016

Terassiremonttia pukkaa

Viikonlopun hyvien kelien ja vapaapäivien innoittamana Mies innostui purkamaan terassimme. Jesjesjes! Vanha terassi sai purkutuomion siinä vaiheessa kun Miehen jalka upposi joskus syksyllä yhdestä laudasta läpi :D Talvella ei terassilla mitään teekään, joten nyt kesän korvilla aloimme pyöritellä ideoita uutta terassia varten.
Vanhasta ei tietenkään ole mitään "ennen"-kuvaa, koska kun Mies alkaa jotain tekemään niin siinä ei paljon pysähdellä kuvailemaan! Terassi oli siis jo revitty auki kun nakkasin hänelle kameran kouraan. Lähtötilanteesta sen verran, että näin pihan perältä katsottuna oven oikealla puolella oli ihan perus suora terassi, kun taas oven vasemmalla puolella terassissa oli pieni "erkkeri" ikkunan kohdalla. Puuterassi loppui tuon ikkunan jälkeen, eli vasemmanpuoleinen pätkä kivetystä oli tosiaan pelkkää kivetystä. Oikealla olevat isommat laatat olivat terassin alla.

Uusi terassi tulee olemaan täysin suorakulmio ja sitä tulee koko asunnon leveydeltä, eli peräti kahdeksan metriä. Syvyyttä lisätään hieman ja uusi terassi ulottuu vanhan erkkerin uloimmalle kohdalle, eli kolmeen metriin. Neliöitä tulee siis yhteensä 24, mikä on ihan kiitettävä määrä. Tila riittää reippaasti grillille ja terassikalusteille. Ylemmän kuvan vasemmassa reunassa näkyy nykyinen terassipöytä, jonka kaverina on kolme enemmän tai vähemmän rikkinäistä tuolia. IKEA pelastaa Family-tarjouksillaan ja sieltä bongasin tämän FALSTER-ruokailuryhmän tarjoushinnalla. Näyttää ehkä pikkasen paremmalta kuin nykyiset kalusteet. Tarjous on voimassa enää tämän kuun, joten Mies-parka joutuu taas kanssani IKEAan.
kuva lainattu IKEAn sivuilta
Kaide rakennetaan ehkä vähän myöhemmin, kunhan ensin saadaan pohjat ja itse terassilaudat paikalleen. Vanhan kaiteen laudat olivat pystyssä, mutta uudet tulevat vaakaan. Pihojen välisten aitojen laudat ovat myös vaakatasossa, joten ne sopivat sitten kivasti yhteen.
Terassiremontin jälkeen/aikana myllätään myös pihaa muutenkin. Pihasta revittiin viime kesänä vanha ja hutera hiekkalaatikko, jonka jäljiltä isojen laattojen edessä on läntti, jossa ei kasva juurikaan ruohoa mutta rikkakasveja kylläkin. Myös pihan takaosan pensasaidan edessä on kaljua aluetta, joten ryhdymme siis kasvattamaan ruohoa! Rikkaruohoja täynnä oleva villiintynyt "kukkapenkki" laitetaan myös uusiksi, mutta oma viherpeukaloni on niin keskellä kämmentä, että ulkoistamme sen äidilleni, joka on innokas puutarhuri. Häneltä olemme jo jotain vinkkejä kyselleet. Pihavalo vaihdetaan ehkä myös pienempään, joka ei töröttäisi noin huomiota herättävästi. Ajatuksena on tällä hetkellä joku tämän tyylinen valaisin.
kuva lainattu Bauhausin sivuilta
Tykkään paljon kukista, mutta en osaa hoitaa niitä. Olen tappanut kaktuksiakin kuivuuteen, joten haasteena olisi saada kukkapenkkiin kasveja, jotka pärjäävät käytännössä täysin itsekseen ja mieluusti kukkivat useampana vuonna peräkkäin. Pihavalon vieressä on melko iso kivi, joka onneksi syö osan kukkapenkistä. Jotain värikkäitä kukkia sinne pitäisi saada, mutta niitä pitää miettiä myöhemmin. Kukkapenkki joka tapauksessa kaivetaan ylös, koska teemme talon seinustalle salaojaputken ja kaivamme putken valuttamaan vedet suoraan pensasaidan takana olevaan ojaan. Sen jälkeen on hyvä myllätä penkki täyteen kukkia!
Päivitystä terassi/piharemontin etenemisestä saattaa tulla piakkoin. Viimeistään valmiin terassin esittelen, ainakin jos siitä tulee puoliksikaan niin hieno kuin suunnitelmissamme! :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...