maanantai 16. toukokuuta 2016

Tuliaisia Tallinnasta

Lauantain vietimme Tallinnassa. Anoppi, eli Pätkiksen mummu tuli meille aamuseitsemältä kun me hyppäsimme bussiin kahdeksalta. Pätkis ehti herätä ennen meidän lähtöä ja jäi oikein iloisena mummun seuraan. Reissu oli sukulaiseni järjestämä ja melkein puolet matkaan lähtijöistä oli minulle sukua tai muuten tuttuja. Vähän yli 40 hengen seurue meitä yhteensä oli ja suuri osa porukasta oli ollut näillä kyseisillä "Taikamatkoilla" ennenkin. Minä ja Mies pääsimme nyt ensimmäistä kertaa mukaan.

Paattina oli Viking XPRS ja jestas sentään siellä oli tungosta! Meille oli varattu pöydät buffetista heti matkan alkuun ja söin mahani täyteen aivan tolkuttoman hyvää graavilohta. Pääruoat olivat hienoinen pettymys, mutta jälkkärilautaseni oli aivan täynnä. Kuinka yllättävää.. Buffetin jälkeen kävimme vilkaisemassa laivalla esiintynyttä Paula Koivuniemeä. Näin hänet vain vilaukselta valtavan ihmismassan lävitse. Shown loputtua lähdimme kohti matkaporukkamme kimppahyttejä ja ikuisuudelta tuntuneen köpöttelyn jälkeen pääsimme laivasta ja terminaalista ulos Tallinnaan.
Porukka hajaantui kuka mihinkin, minä suuntasin serkkuni, hänen poikaystävänsä ja heidän vanhempiensa kanssa Rotermanniin ja Mies oli haljeta innosta kun pääsimme kaupoille. Not. :D Ainoastaan minä, serkkuni ja hänen poikaystävänsä kiertelimme kaupoissa ja muut istuivat terassilla. Kaikki olivat varautuneen sääennusteen mukaiseen runsaaseen sateeseen ja kylmään, mutta keli oli pilvisyydestä huolimatta oikeastaan loistava! Ei satanut ja hetkeäkään edes minä en palellut.

Kiersimme Rotermannin liikkeistä Pull & Bearin, Stradivariuksen, Bershkan, Springfieldin ja A.G.A.N.:n. Yritin pihistellä, mutta silti ostin laukun ja kaksi mekkoa. Toisaalta jätin tosi monta juttua ostamatta, hyvä minä! Vaatekauppojen jälkeen koko joukkue suuntasi pakolliseen Tallinnan-kohteeseen: viinakauppaan. Sieltä ostin enemmän suklaata kuin alkoholia.
Paluumatkalla kiersimme laivan taxfreen ja sieltäkin tarttui kummasti muutama suklaaherkku mukaan. Muuten matka kului karaokebaarissa sukulaisten kanssa istuessa ja kävin myös kuuntelemassa viimeiset tahdit Aikuisesta naisesta. Karaoke oli.. No, karaokea. Suuri osa laulajista oli umpikännissä, mutta mukana oli todellinen yllättäjä. Joku nainen lauloi Whitney Houstonin I will always love youn aivan loistavasti! Ikinä en uskonut karaokessa kuulevani sellaista vetoa, varsinkaan tuosta biisistä. Nainen saikin raikuvat aplodit.
Kotimatka tuntui lyhyemmältä kuin menomatka, vaikka bussissa meinasinkin nukahtaa. Hyvässä vireessä olleet kanssamatkustajat tosin tekivät siitä melko mahdotonta :D Kotona olimme puoli kahdeltatoista ja päästimme mummun kotiin. Seuraavana aamuna Pätkis päästi ensikiekaisunsa viideltä..
Reissu oli loistava ja varmasti lähdemme toistekin. Kuvia matkalta ei ole, koska kännykkäni on huollossa enkä jaksa raahata järkkäriä mukana. Ostoksista sen sijaan on, kuten näkyy. Suklaata riittää ainakin.. loppukuuksi :D

2 kommenttia :

  1. Tosi hyvännäköinen laukku! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin, vanha laukku jäi heti unholaan! Ajattelin tehdä siitä hoitolaukun Pätkikselle, mutta Mies ei ehkä kanniskele sitä niin ylpeästi kuin Varustelekan katu-uskottavampaa olkalaukkua.. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...