keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Klippan Triofix - meidän valinta?

Kaukaloikä on meillä pian ohi Pätkiksen kasvaessa ulos Primo-kaukalostaan. Otimme vasta pyllyn alle tulevan pehmusteen pois, joten saimme hieman lisäaikaa kaukalon käyttöön, mutta selvästi on jo aika katsella seuraajaa.

Marssimme siis Miehen ja Pätkiksen kanssa maanantaina Vauvatalo Johannaan, jossa luettelin myyjälle vaatimukseni turvaistuinta varten:
- pitää saada selkä menosuuntaan, plussaa jos voi myöhemmin kääntää kasvot menosuuntaan
- pitää saada auton turvavöillä kiinni, mutta plussaa jos on myös isofix-mahdollisuus

Etukäteen olin tehnyt hieman taustatyötä ja selaillut eri verkkokauppojen valikoimia, tutkinut eri istuinten ominaisuuksia ja saanut harmaita hiuksia. En millään löytänyt näinkin vähiin kriteereihin sopivaa istuinta, joka olisi vaikuttanut muutenkin hyvältä. Onneksi Vauvatalo Johannan myyjä osasi heti suositella meille sopivaa istuinta, joka oli ilmeisesti valikoiman ainoa, joka täytti vaatimukseni täysin.
Kuva Autoliitto
Tämä istuin on Klippan Triofix Recline. Siinä on telakka, jolla istuimen saa kiinni auton vöillä tai isofixillä. Istuinta voi käyttää selkä menosuuntaan 18 kiloon asti ja sen jälkeen sen voi kääntää ympäri ja niin se palvelee aina 36 kiloon saakka! Eli Pätkis voi istua siinä yläasteelle asti! :D Pärjäisimme tällä yhdellä istuimella koko sen ajan, kun turvaistuinta tarvitaan.

Klippan oli minulle merkkinä vieras, olin toki nimeen törmännyt mutta en ollut Klippanin istuimia kunnolla tutkinut, koska nimi oli vieras. Yllätyin siis kovasti, kun myyjä kertoi Klippanin olevan kotimainen! Plussaaplussaaplussaa! Nimi tosin kuulostaa myyjän sanoja lainatakseni hieman Ikea-kalusteelta :D

Klippan Triofixissä on kaksi kallistusasentoa selkä menosuuntaan asennettaessa ja meidän onneksi Pätkis tuntui viihtyvän erittäin hyvin pystymmässäkin vaihtoehdossa. Meillä kun minun ajamani auto on 80-luvun porrasperämersu, jossa apukuskin penkki on melko tiukasti jämähtänyt paikalleen ja pystymmässä asennossa istuin mahtui juuri sopivasti apukuskin taakse. Istuin on mukavan kuppimainen ja Pätkis tuntui olevan todella kivasti penkissä. Kuvastakin välittyy koematkustajan tyytyväisyys.. :D
Autoliiton testeissä istuin on saanut miinusta ahtaudesta, mikä nyt on niin suhteellista. Omista istuinvaihtoehdoistani mieleen jäi eniten Britaxin Multi Tech, joka kuvien perusteella näytti niin leveältä, että Pätkis heiluisi siellä puolelta toiselle. Myyjä myös kertoi päteviä ja omakohtaisia pointteja Klippanin puolesta. Pätkis näyttäisi tulevan kokonsa puolesta enemmän minuun, eli on niin sanottu madallettu malli, ja Triofix tuntui meille sopivalta. Tämä on myös yksi harvoista istuimista, joita mahtuu kolme vierekkäin takapenkille! Katso vaikka Klippanin sivuilta!

Muita testissä tulleita miinuksia oli mm. lapsen hankala kiinnitys. Jaa mikä hankala kiinnitys? Tottakai hankalampaa laittaa lapsi autossa olevaan istuimeen, kuin kaukaloon kotona ja klikata kaukalo telakkaan, mutta mun mielestä se oli yllättävän näppärää. Pätkiskään ei hermostunut kertaakaan kaupassa sisällä tai autossa istuinta testatessaan vaan virnuili koko ajan oikein tyytyväisenä. Autoliiton testin mukaan lapsi myös näkisi huonosti ulos autosta, mutta nettikommenttien perusteella asia on päinvastoin. Eikä se lapsi kaukalostakaan hyvin näe, joten so what?

Olin jo aivan myyty ja varma siitä, että tämä on Se Oikea, kunnes.. huomasin että tästä on päivitetty versio! Klippan Triofix Comfort on ilmeisesti muuten aivan sama, mutta siinä on pehmeämmät pehmusteet. Tätä ei käsittääkseni ollut liikkeessä esillä, koska myyjä ei siitä maininnut, mutta ollakseni täysin varma valinnasta ajattelin vielä tästäkin kysyä. 400 euroa ei ole pieni raha, joten en halua jälkikäteen harmitella ostosta.

Nyt jos koskaan on korkea aika jakaa kaikki turvaistuintietämys kanssani! Erityisesti kaikki kokemukset tästä Klippanin Triofixistä otan ilolla vastaan, niin Reclinesta kuin Comfortista. Jos jollakulla on ehdottaa jotain vieläkin parempaa istuinta, niin senkin tiedon saa jakaa! Kunhan ei hirveästi enää päätäni sekoita.. :D

2 kommenttia :

  1. Meillä on Klippan Triofix, mut eka versio, jota ei edes saa kallistettua, ja ollaan oltu tyytyväisiä. Onhan se kovempi kuin muut, ei meidän lapsi ole valittanut, kun ei paremmastakaan tiedä ;) Lapsi on nyt 6 ja 122cm, hoikka, mahtuu talvitamineissa yhä. Kuitenkaan ei voi ajatella, että Klippanilla pärjäis ihan loppuun asti, sillä pääsuoja on meillä nyt ylimmässä asennossa ja olenkin katsellut, millaisia Klippan tarjoaa isommille lapsille.

    VastaaPoista
  2. Hah, en huomannutkaan, että julkasusi oli jo vuoden vanha ;) ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...