maanantai 5. lokakuuta 2015

Ensimmäinen dieettiviikko

Ensimmäinen viikko Suomen Voimistelutuotteen 12 viikon kuntokuurista on nyt takana! Toistaiseksi on ollut ihan mukavaa, olen jaksanut liikkua kiitettävästi ja tästä hyvästä Pätkiskin on päässyt useammin vaunuilemaan. Kelit ovat enimmäkseen olleet aivan mahtavat, joten mikäs tässä on ollut lenkkeillessä. Edes perjantainen Valio-myrsky ei pidätellyt vaan lähdimme silloin Pimeän Kaupan Iltaan Pätkiksen, mummun ja mummin kanssa shoppailemaan. Siinäkin tuli "lenkkeiltyä" kolmen tunnin edestä. Liikuntapuoli on siis aika hyvin kasassa, kun lenkkeilyn sekaan heitellään koko kroppaa läpi käyvät lihaskuntotreenit.

Liikunnan suhteen ainoa ongelma on ollut vasen polveni. Jo kesällä huomasin polven vihoittelevan vaikka lattialta noustessani, saati sitten treenin aikana kyykkyjä tehdessäni. Istun jalat suorassa vain kylässä ollessani ja jopa tietokoneella istuessani jalkani ovat aina koukussa. Jos vain toinen jalka on koukussa, se on aina vasen. Ei siis ihme, että sitä nyt vihloo. Lihaskuntotreenissäni vältän siksi polvia rasittavia liikkeitä ja lopetan kyykyt heti jos sattuu liikaa. Kuntoilu kuitenkin selvästi auttaa, sillä taukopäivän jälkeen polveen sattuu enemmän kuin useamman päivän putkeen treenatessani. Voltaren on välipäivinä ollut kaveri.



Entäs sitten ruoka? Tiesin jo etukäteen tämän olevan dieetissä se hankalampi osio enkä ollut väärässä. Alkuviikon puputin salaattia menemään kuin mikäkin kani ja tästä hyvästä söin vähemmän lihaa ja pastaa, koska en yksinkertaisesti jaksanut. Söimme jopa erittäin laihduttavia nakkeja ja ranskalaisia, mutta tavallinen annokseni jäi peräti muutamaa nakkia vajaaksi salaatin täytettyä vatsaani niin hyvin. Puuroa olen myös syönyt ja vaihtanut valtavan voinokareen ja parin ruokalusikallisen sokeria sokeroimattomaan mehukeittoon. Valitsin tosin aivan väärin, sillä ainakaan Lidlin vadelmamehukeitto ei ole hyvää. Käytän sen kuitenkin loppuun (tai vahingossa homehdutan sen) ja kokeilen jos joku toinen maku uppoaisi paremmin. Munakkaat olen tehnyt koko kananmunasta, koska keltuaisten poisheittäminen on ihan typerää. Jopa laihdutusmielessä.

Tähän väliin tulee tunnustus. Olen sortunut. Synnyin jauhopeukalo keskellä kämmentä, mutta kas kummaa, heti iski leivontainto kun paistoin lohkoperunoita uunissa. Eihän nyt hyviä lämpöjä sovi hukata, joten päätin väsätä nopean mutakakun jälkiruoaksi. Voi minkä menin tekemään! Kakku oli kyllä aivan taivaallista, ei siinä mitään. Mutta ihan oikeasti, en ikinä, siis ikinä leivo ja heti dieetin alussa leivon oikein kunnon kaloripommin. Söin sentään säästeliäästi ja vasta eilen upposi viimeinen pala. Ja molemmat isoäidit lahjoin myös kakkupaloilla heidän käydessään Pätkistä moikkaamassa.



Makea ja napostelu on yleisestikin suuri ongelmani. Olen niin tottunut syömään aina jotain katsoessani telkkaa, ollessani koneella tai lukiessani, että huomaan välillä haahuilevani keittiöön etsimään syötävää vain tottumuksesta. Harvoin edes ihan oikeasti tekee mieli mitään, mutta kaipaan vain käsille ja suulle tekemistä. Siksi jääkaapissa on aina vesikannu ja kylmä vesi vie yleensä tarpeen muulta naposteltavalta. Joskus taas saatan olla koko päivän syömättä ja vetäistä iltapalaksi vaikka kymmenen digestive-keksiä sentin paksuisella Nutella-kerroksella. Melkein hävettää tunnustaa, että noita Nutella-keksejä vetelin "iltapalaksi" raskausaikana katsellessani samalla Rakas, sinusta on tullut pullukkaa televisiosta. En sentään joka ilta, ehkä kerran viikossa. Nykyään ateriarytmini on onneksi normaalimpi ja syömme päivässä vähintään yhden lämpimän ruuan. Viiden aterian rytmiin pääsemiseksi on kuitenkin vielä työtä.

Entä mitä muuta viikon aikana on tapahtunut? Paino on pudonnut kilon, jee! Olen saanut itseni aika hyvin laiskempinakin päivinä liikkeelle ja vatsalihaksia vääntämään ja salaattia on kulunut noin 100% aiempaa enemmän. Peilin edessä tulee keikisteltyä ja väännettyä fitness-poseja ehkä aiempaa useammin.

Tulevien viikkojen missioni on pyrkiä syömään säännöllisemmin, keksiä terveellisempiä välipaloja ja naposteltavia ja myös juoda entistä enemmän vettä. Ja toki lenkkeillä ahkerammin ja treenata rankemmin.

Ps. Sille, joka haluaa syntisen hyvää mutakakkua, resepti löytyy täältä.

Postauksen kuvat Pixabay, tekstit tein ite.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...