tiistai 13. lokakuuta 2015

Treenimotivaatio - mistä sitä löytää?

Motivaatio on kaiken tekemisen lähtökohta. Tupakoija voi lopettaa tupakoinnin vain jos itse on siihen motivoitunut ja sohvaperunasta ei tule urheilujaa, jos hän ei ajatuksesta innostu. Motivaatiota voi kuitenkin lisätä monilla eri tavoilla ja tässä kerron omia motivaation lähteitäni.

Musiikki

Kaikki tietävät, että niin treenistä, kokkauksesta kuin siivouksesta tulee paljon parempaa hyvän musiikin tahdittamana. Joskus jumppailen televisiota katsellen, mutta siitä ei todellakaan saa sellaista boostia kuin menevästä, raivokkaasta musiikista, jossa on mieluusti kunnolla bassoa. Pölyjen pyyhkiminen ja kokkaus sujuvat myös vaivattomammin kuulokkeet päässä.

Spotifystä löytyy treenimusaa vaikka kuinka ja paljon. Jopa eri lajeille on pyhitetty soittolistoja ja tietysti kannattaakin kuunnella joogan ja cross fitin aikaan vähän erilaista biittiä. Spotifytä voi kuunnella vaikka Facebookin kautta ja ilmaisversio on ihan ok. Mainokset tietty ärsyttävät kesken kovan jalkatreenin, mutta itse kestän jotenkuten niitä kuunnella. Valmiiden listojen lisäksi voit tietysti luoda omat soittolistasi sen mukaan, minkätyylisestä musiikista tykkäät.

Tässä on muutamia Spotify-listoja tsemppariksi seuraaviin treeneihisi!
Fit Bottomed Girls - Treenimusaa ysäristä Bollywoodiin. Heidän kotisivuiltaan löytyy myös paljon vinkkejä treeniin ja ravintoon.
Tikis Official - Soittolistoja eri musiikkityyleillä ja jälleen kattavat nettisivut, joista löytyy reseptejä, ravintotietoa ja treenivideoita.
Spotifyn Workout-lista - Lähinnä tuoreita hittejä, ehkä vain taustamusiikiksi, koska kunnon "potku" puuttuu.
Power Music Workout - Täysin erilainen kuin edellinen. Tässä on sekä tuoreita hittejä, että vanhempia klassikoita muokattuna treenimusaksi. Rauhallisempaa settiä kävelyyn ja nopeaa juoksuun sekä kaikkea siltä väliltä. (Näitä unohduin kuuntelemaan pidemmäksikin aikaa.)

kahvakuula 5kg 6kg urheilu fitness

Jos sekä motivaatio että liikkeet ovat hukassa, kannattaa kokeilla myös kännykkään ladattavia treenisovelluksia! Olen kokeillut mm. 30 Day Fitnessiä ja siihen voi asettaa päivittäisen muistutuksen kun on aika treenata. Sovelluksessa on 30 päivän "treenihaasteita" niin ylä- kuin alakropalle ja ne vaikeutuvat päivä päivältä. Esimerkiksi lankkuhaaste, jossa lopussa on tavoitteena pysyä asennossa viisi minuuttia. Ohjelma myös muistuttaa pitämään välipäiviä!

HeiaHeia! on suomalainen sivusto, jonne voit kirjata kaikki treenisi. Kategorioita ja eri lajeja löytyy mielettömästi ja voit myös ehdottaa omaa lajiasi lisättäväksi, jos sitä ei vielä löydy. Voit kirjata treenistäsi mm. askeleet, matkan, keston ja fiiliksen. Painon kehitystä voi seurata ja sairauspäivät saa myös ylös. Kaikki merkinnät voi asettaa salaisiksi ja toisten treenejä voi "peukuttaa" eli tsempata. Aseta oma viikottainen tavoitteesi ja yritä saavuttaa se. Mielenkiintoisia ovat myös valmiit treeniohjelmat. Olen kokeillut kahvakuulaohjelmaa ja se vaikutti ihan päin peetä. Ohjelma säätää tason kuntoilijan pohjakunnon mukaan. Suosittelen!

Jos jonkin liikkeen nimi on outo, googlaa se! Kuvahakua voi käyttää jos vain verestää muistia, että miten se lankku pitikään tehdä, mutta jos joku liike on ihan uusi koita etsiä Youtubesta video, jotta osaat tehdä liikkeen oikein. Olen joskus sortunut luulemaan, että kyllä mä osaan ja tehnyt hommat ihan väärin. Siinä voi päätyä tekemään tehotonta treeniä tai pahimmillaan satuttamaan itsensä.

Välineurheilu

Olen todellinen välineurheilija. Heti dieetin aloitettuani olin niin innoissani, että ajattelin olevani heti ensi kesänä bikinifitnesskunnossa ja meinasin tilata Fitnesstukusta ties mitä lisäravinteita, proteiineja ja rasvanpolttajia. Vielä kun erityisesti naisille suunnatuista Star Nutrition -tuotteista saa 20% alen, niin ladoin ostoskorin ääriään myöten täyteen kiinnostavia tuotteita. Saa kai sitä nainen innostua? Edessä oleva koiran kallis leikkaus kuitenkin hillitsi ostohaluja ja lopulta vain mietin etukäteen mitä voisin itselleni tilata. Toissavuonna ostin itselleni joululahjaksi vastustuskuminauhoja, joten ehkä tänä vuonna on lisäravinteiden vuoro? Toisaalta, en treenaa niin tavoitteellisesti, että monellekaan tuotteelle olisi tarvetta. Pieni boosti ei kuitenkaan olisi pahitteeksi, joten taidan loppuvuoden aikana laittaa tilausta vetämään.

Punnitse ja säästä pähkinä mysli Forsman tee suklaa tee laihduttajan tee

Luonnonmukaisempaa boostia treeniinsä kaipaavien kannattaa suunnata lähimpään Punnitse & Säästää -liikkeeseen. Meitä lähimmässä oli juuri loppuunmyynti ja kaikki tuotteet olivat 15% alennuksessa. Turha varmaan sanoakaan, että menimme Miehen kanssa pähkinöiksi (noin kirjaimellisestikin) ja saldona oli paperikassillinen täynnä pieniä (ja isompia) pussukoita pähkinöitä, myslejä, siemeniä ja pari makuteetä. Kuvassa osa pähkinöistä on jo siirretty muovipusseihin.

Myös pirteät, sporttiset ja hyvin istuvat urheiluvaatteet toimivat monelle motivaattorina. Tylsänä ihmisenä olen luottanut enimmäkseen mustaan, mutta vähitellen olen lämmennyt neonväreille ja kuvioillekin. Esimerkiksi tämä H&M:n treenitoppi innostaisi treenaamaan varsinkin nyt päivien pimentyessä. Nämä urheiluliivit toisivat myös kivan lisän väriä ja kuviota.

jumppamatto joogamatto urheiluliivit H&M treenipaita Röhnisch housut

Mistä sinä löydät treenimotivaatiosi? Leikkaatko lehdistä inspiraatiokuvia, keräätko Pinterestiin kuvia unelmavartaloista ja syvällisistä lauseista? Toimiiko urheilullinen ystävä tai puoliso motivaattorina vai käytätkö personal traineria? Jaa ihmeessä omat vinkkisi, motivaatiota ei voi ikinä olla liikaa! :)

(Teksti sisältää mainoslinkkejä.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...