sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Matto-ostoksilla


Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tällä kertaa se on viikonloppu.

Torstaina minun piti aloittaa työharjoittelu maalaus- ja muissa pintakäsittelyhommissa, mutta remppapuuhissa aikataulut muuttuvat välillä nopeastikin. Aloitus siirtyi sitten huomiselle. Aamulla kello herättää vähän ennen puolta seitsemää (ellei Pätkis the Nahkavekkari ehdi ensin) ja aloitan koomaamisen kohti työmaata. Eväät (lihapasteijaa, banaania, pillimehua ja mokkapalaa!) ja työvaatteet on valmiiksi pakattu ja sain koulun puolesta jopa turvakengät lainaan. Wow! Olen maalaillut aika paljon, mutta nyt maalaan ensimmäistä kertaa turvakengät jalassa.

Jalas turvakengät lenkkarit
Vasemmalla Jalaksen lainakengät ja oikealla vanhat virttyneet lenkkarit

Joudun siis luottamaan Miehen kykyyn pitää huusholli pystyssä ensi alkuun ainakin kolmen kokonaisen työpäivän ajan. Sormet ristissä toivon palaavani huomenna siivottuun taloon ja valmiiseen ruokapöytään. ;)

Siivoamisesta saankin oivallisen aasinsillan otsikon vihjaamaan aiheeseeni. Tilasin nimittäin eilen illalla maton! Uuden, hienon olohuoneen maton! Ei nykyinenkään vanha ole, koska se on ollut käytössä vähän alle vuoden, mutta se ei oikein sovellu koiran kanssa saman katon alle. Aikaisemmin meillä oli vanha Ikean Hampen-mattoni, joka oli kukoistuksensa vuotensa jo nähnyt ja maton uumeniin oli uponnut pomeranianin verran karvaa. Ajattelin, että matalampi- ja tiiviimpinukkainen matto sopisi koiratalouteen paremmin. Luulin, että karvat jäisivät ikäänkuin maton päälle eivätkä uppoaisi syvälle ja jäisi kiinni. Myös tuloillaan olevan Pätkiksen kannalta päädyin pehmeään ja paksuun nukkamattoon, koska onhan siinä mukavampi kieriä ja kölliä kuin vaikka juuttinarumatolla. Niinpä ostin uuteen kotiin tyylikkään uuden maton.

Tässä postauksessa on lähikuvaa maton keräämistä pienistä roskista ja koirankarvoista. Todellisuudessa matto on vielä pahemman näköinen! Imuroimisen jälkeen aina innostun "Täähän on punainen eikä harmaa!", mutta tarkemmalla vilkaisulla kilo karvoja poikineen erottuu matolta silti. Päivittäinen imurointi ja koiran "furminointi" auttaisivat varmasti, mutta ihan niin Kodin Hengetär en ole. Punainen väri alkaa myös olla osaltani jo nähty. Punaista buumia kesti monta vuotta aina yläasteelta saakka, mutta nyt  vaaleus ja kirkkaammat värit ovat löytäneet tiensä sydämeeni.

Hobby Hall Koodi Tempo puuvillamatto matto
Tuleva matto. Kuva Hobby Hallin sivuilta.
Löysin sattumalta Hobby Hallin alennustuotteiden joukosta Sen Oikean! Tai ainakin toivon, että matto on Se Oikea. Mustavalkoharmaaraidallinen Tempo-matto puoleen hintaan bongattu, mitattu ja tilattu. Koko on tismalleen sama kuin nykyisessä matossamme. Materiaali vain on puuvillaa, joten imurointi tulee olemaan niin paljon helpompaa. Valkoiset kohdat tietysti saattavat ottaa itseensä, mutta matonpesu on ihan kivaa hommaa kerran kesässä. Vinkvink, Hobbarissa on paljon muutakin alennuksessa (jopa -30%) ja alennukset loppuvat tänään.

Seuraavaksi vuorossa vielä Yoogaia-joogaa ja toivon mukaan ajoissa nukkumaan menemistä. Tämän viikon meillä on näkynyt ilmaiseksi kaikki taivaskanavat, joten digiboksi on käynyt kuumana ja tallentanut varmaan parikymmentä elokuvaa ja Discoveryn dokumenttia. Katsoin myös mielenkiintoisinta Formula-lähetystä ikinä: kisaa siirrettiin sateen takia tunti tunnilta ja kuskit varikkotiimeineen mm. kalastivat ja tanssivat radalla aikaa tappaakseen. Lopultahan kisa siirrettiin tälle päivälle ja taidettiin vielä keskeyttääkin. Nukkumaanmeno on telkan takia pahimmillaan viivästynyt kolmeen yöllä.. Onneksi noi kanavat ei näy meillä aina!

Toivottavasti kaikilla oli kiva viikonloppu ja ensi viikosta tulee vähintään yhtä hyvä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...