perjantai 30. lokakuuta 2015

Pätkis pätkäunilla ja viikonlopun rientoja

Huh heijaa, viime yö oli taas vaihteeksi eksoottisempi. Pätkiksellä on nyt tosiaan holterreppu selässään ja sehän tietysti haittaa selällä makuilua. Väsy iski illalla seitsemän aikaan ja silloin vein muksun omaan sänkyyn nukkumaan. Pehmoaasi syliin ja soittopöllö soimaan, näin meillä nukahdetaan joka ilta. Paitsi että eilen jouduin ainakin viisi kertaa kääntämään itkevän Pätkiksen, joka oli onnistunut möyrimään sängyssään ympäri. Jalat sojoittivat milloin pinnojen väliin, milloin sängyn väärään päätyyn.

Nyt kun Pätkis on oppinut ryömimään ja kääntyilemään ihan tosissaan, olemme laittaneet pinnasängyn reunoille vanhan sohvamme pitkän, pötkyläisen jämäkän tyynyn. Se rajaa tilaa kahdelta sivulta ja hillitsee vähän hyrräilyä. Siitä huolimatta harva se aamu tai päikkäreiltä herätessään Pätkis on ihan eri puolella sänkyä kuin nukahtaessaan. Mahallaan tuo ei vielä tykkää nukkua ja alkaa itkeä jos havahtuessaan on mahallaan. Mites nukut selällään kun selässä on iso lammasreppu? Niinpä, et mitenkään. Lopulta kun Pätkis oli reilun tunnin heräillyt itkemään huonoa asentoa, laitoin Pätkiksen vanhojen rattaidemme vaunukoppaan ja siinä sänkyyn. Tila pieneni huomattavasti ja Pätkis pysyi kyljellään. Ja nukkui aamuun asti! Aamuhan alkaa kuudelta..


Puolen tunnin päästä pitäisi käydä purkamassa tuo holter. Mies ehtii juuri ja juuri (yö)töistään kotiin nappaamaan Pätkiksen kyytiin. Normaalisti hän olisi ollut jo aikaa sitten kotona ja nyt nukkumassa, mutta huominen pyhäinpäivä hieman muutti työaikatauluja.


Pyhäinpäivästä puheen ollen, viikonloppuna on edessä isot sukujuhlat! Isäni puoleinen suku kokoontuu ja näen kymmeniä etäisesti tuttuja ja tuntemattomia naamoja. Miehelle ja Pätkikselle kaikki paitsi isäni sisarukset perheineen tulevat olemaan vieraita. Viime viikkoina muksu on alkanut osoittaa vierastamisen merkkejä. Saa nähdä meneekö sukujuhlien alku itkiessä vai auttavatko tutut naamat pahimman järkytyksen yli.

Juhlista Pätkis pääsee mummulle yökylään ja minä ja Mies pääsemme pistämään tanssijalalla koreaksi! Hah, taidan kyllä joutua tanssimaan yksin. Liian hauskaa ei kuitenkaan voida pitää, sillä juhlapaikka on yli kymmenen kilometrin päässä ja yöksi pitää tulla kotiin koiraa pissittämään.


Yritän ehtiä vielä kirjoittelemaan tälle viikolle vähän dieettijuttuja. Ja toivottavasti hehkutusta uudesta olohuoneen matosta! Tilausseurannan mukaan sitä ei ole vielä edes lähetetty, mutta se on ilmeisesti muitakin huijannut. Tarjousten aikaan tietysti toimitukset viivästyvät, mutta haluaisin ihan oikeasti jo sen maton, kun viikonloppuna sen tilasin. Vanha matto vedettiin jo pesun jälkeen rullalle koiran oksennettua siihen (jeah) ja nyt olohuoneen poikki kulkevaa johtoa peittää kaksi eri mattoa, sininen ja punainen. Alan jo kaipaamaan selkeää mustavalkoista mattoa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...